Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 500 ml melk of appelsap voor een veganistische versie
- 1 zakje vanillepuddingpoeder
- 2 eetlepels suiker
- 1 grote groene appel
- 50 ml appelsap water kan ook
- Kaneel
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel gehakte pistachenoten
Instructies
- Bereid de vanillepudding volgens de instructies op de verpakking met melk (of appelsap voor een veganistische versie).
- Laat de pudding afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180°C en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne plakjes.
- Rol het deeg met bakpapier uit op een bakplaat.
- Bestrijk het deeg met de afgekoelde vanillepudding, laat ongeveer 4 cm aan de rand vrij.
- Verdeel de plakjes appel in een cirkel over de pudding en vouw de randen van het deeg over de vulling.
- Bak de galette in ongeveer 40 minuten goudbruin in het midden van de oven.
- Kook het klokhuis van de appel met appelsap, vanillesuiker en kaneel ongeveer 5 minuten tot een siroop.
- Bestrijk de nog warme galette met de siroop en bestrooi met gehakte pistachenoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Voor een veganistische versie van de pudding, vervang de melk door appelsap.