Appel Sneeuwballen: Feestelijk Kerstdessert

Feestelijke appel sneeuwballen bedekt met crème en kokos, geserveerd op een rustieke kersttafel met hulstblaadjes en kaarsen in roze en blauwe houders.

Appel Sneeuwballen: Feestelijk Kerstdessert

Deze charmante Appel Sneeuwballen zijn een traditioneel en feestelijk Engels Kerstdessert. De gevulde appels worden in de oven gaar gestoofd, waarna ze worden omhuld met een rijke, romige crème au beurre en geraspte kokosnoot. Ze lijken op prachtige, winterse sneeuwballen! Dit is een fantastisch, Vegetarisch dessert dat perfect is voor Kerstmis en bovendien al voor een deel van tevoren kan worden bereid.
Porties: 6 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
!ndicatie €2.50 - €4.00 per portie
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Mixer of garde
  • Bakpapier of aluminiumfolie
  • Blauwe kaarsenstandaard (voor garnering)
  • Roze kaarsenstandaard (voor garnering)
  • Hulst bladeren (voor garnering)

Ingrediënten

  • 6 appels
  • 300 ml water
  • 1,5 eetlepel krenten
  • 1,5 eetlepel sukade
  • 1 eetlepel suiker
  • 90 gram boter zacht
  • 180 gram poedersuiker
  • 1 citroen rasp en sap
  • 180 gram kokos geraspt

Instructies

  • Maak inkepingen in de schillen van de appels om barsten te voorkomen.
  • Zet de appels in de ovenschaal met $300 text{ ml}$ water op de bodem.
  • Vul ze met het mengsel van geraspte appel, krenten en sukade.
  • Laat ze in de voorverwarmde oven op $190 text{ graden}$ C in 45 minuten gaar worden, ze moeten echter wel heel blijven.
  • Haal de appels van de schotel en laat ze volledig afkoelen.
  • Maak de crème au beurre: klop de boter, de suiker, de citroenschil en het sap tot een romig geheel.
  • Bedek de appels met de crème au beurre en rol ze daarna door de kokos.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de Appel Sneeuwballen op een feestelijke schaal. Versier de appels met de takjes hulst en zet er een kaartje met namen op. Gebruik de kaarsenstandaards (roze of blauw) voor een extra Kerstsfeer.
Wijnadvies:
Bij dit zoete en rijke Appel Sneeuwballen Kerstdessert, waarbij de smaken van boter, citroen en kokos domineren, past een wijn met voldoende zoetkracht. Een lichtzoete Muscat is een uitstekende keuze, omdat de lichte, florale tonen de kokos en citroen mooi oppikken.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 85 g | Protein: 4 g | Vet: 25 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 65 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën dessert / Fruit / Gebak
Land van herkomst Engeland
Jaargetijde: Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst