Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- sapcentrifuge
Ingrediënten
- 12 appels
- 6 gelatineblaadjes
- 3,5 dl slagroom
- 2 eetlepel(s) suiker
- mespunt kaneel
- 1 eetlepel(s) gembersap
Instructies
- Doe driekwart van de appels in de sapcentrifuge en laat het verkregen appelsap inkoken tot de helft. (Of pocheer de appels 5 minuten in 5 dl water.
- Pureer met de mengbeker en kook in tot 3,5 dl.)
- Week de gelatineblaadjes en los deze op in het appelsap.
- Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop de slagroom en suiker halfstijf en spatel dit door het lobbige appelsap.
- Breng op smaak met kaneel en gembersap.
- Laat de massa opstijven in een spuitzak.
- Snijd de overige appels overlangs doormidden en hol beide helften uit met een grapefruitmesje.
- Spuit een toef van de appelbavarois op de onderste helft van de appels zet de bovenste helft erop.
- Garneer met plakjes appel.