Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 75 g boter op kamertemperatuur
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 2 zoetzure appels bijvoorbeeld Jonagold
- 2 eieren M
- 100 g Canderel culinaire zak a 250 g
- 100 ml halfvolle melk
- 1 eetlepel(s) bloem
Instructies
- Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3.
- Boter zacht roeren.
- Bakmeel zeven.
- Appels schillen en ieder in 8 stukjes snijden.
- Eieren scheiden en eiwitten stijfkloppen.
- In grote kom boter, Canderel en melk mixen.
- Eidooiers toevoegen en goed mixen.
- Beetje bij beetje bakmeel toevoegen en tot glad beslag mixen.
- Stijfgeklopte eiwitten erdoor spatelen.
- Ingevette cakevorm bestrooien met bloem.
- Deeg in vorm doen.
- Stukjes appel in deeg duwen.
- Cake ca. 50 minuten bakken.
- Cake in plakken snijden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met kop koffie.