Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 ml appelsap
- 1 kaneelstokje
- 10 g gelatine
- 2 dl slagroom
- 30 g fijne tafelsuiker
- 2 friszure appels
- 2 eetlepel(s) citroensap
- 14 canelly's
- 1 dl slagroom
- 0,5 eetlepel(s) fijne tafelsuiker
Instructies
- Breng het appelsap met het kaneelstokje aan de kook en laat het op laag vuur met het deksel op de pan 15 minuten trekken.
- Week de gelatine in koud water. Klop de 2 dl slagroom met de suiker lobbig, zet hem in de koelkast.
- Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
- Snijd de parten in blokjes en besprenkel ze met citroensap.
- Gaar de appelblokjes in het appelsap in 5 minuten op laag vuur.
- Neem de pan van het vuur en haal het kaneelstokje uit het sap.
- Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer ze door het sap tot ze zijn opgelost.
- Zet de pan in een schaal met ijswater zodat het sap kan afkoelen en geleiachtig worden; roer af en toe voorzichtig zodat de appelblokjes niet uiteenvallen.
- Zet de kaneelkoekjes met de kaneelkant naar buiten in een hoge puddingvorm van 1 liter inhoud: snijd als dat nodig is de koekjes langs de zijkanten glad af zodat ze strak tegen elkaar staan.
- Bestrijk de bodem van de vorm met een kwastje met olie of eiwit.
- Spatel de slagroom door het geleiachtige sap en giet deze bavarois in de voorbereide puddingvorm.
- Laat hem minstens 3 uur op een koele plaats opstijven.
- Klop de slagroom voor de garnering (naar smaak met suiker) lobbig.
- Spuit met behulp van een spuitzak met kartelmond rozetjes op de bovenkant van de Charlotte.