Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Neem een mengkom en voeg bloem, zout, suiker en eidooier toe.
Meng en kneed met deeghaak voor zo’n 10 minuten.
Los de gist op in de melk en voeg al knedend toe.
Als het deeg gekneed is kun je het opbollen en verdelen in 6 stukken van zo’n 60 g, bol die stukjes op en laat 10 min rusten en rijzen onder doek.
appelmoes:
Boter een kookpan in.
Neem 2 appels (Boskoop of Jonagold), schil ze, haal het klokhuis eruit en snijd ze in stukken.
Doe de stukje in de pot en voeg er een beetje citroensap (van een halve citroen) en een scheutje water aan toe.
Laat zachtjes pruttelen onder boterpapier.
Op die manier brandt de moes niet aan.
Als de appelmoes klaar is en weer afgekoeld, rol je de gerezen deegbolletjes uit met een deegrol tot ovalen die je mooi kunt omplooien.
Leg op elk stukje deeg een lepel appelmoes.
Meng een eidooier met een scheutje melk en doreer de randen van de helft van helft ovaal stukje deeg.
Plak de stukken dicht, duw lichtjes aan en versier de randen.
Leg de flappen op de bakplaat, doreer de bovenkant van elke flap en laat een dik half uur rijzen
Bak de flappen kort af, zo’n 8 à 10 minuten op 180°C.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Appelflap van Sofie Dumont