Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de koekjes:
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 250 g Griekse yoghurt of plantaardige yoghurt
- 2 tl suiker
- 1 el kaneel
- 1 grote appel geschild en grof gehakt (of 2 kleinere appels)
- Plantaardige oliespray
Voor het glazuur:
- 200 g poedersuiker
- 2 el melk of plantaardige melk, plus meer indien nodig
Instructies
- Meng in een kom alle ingrediënten voor de koekjes, behalve de appel, goed door elkaar.
- Roer vervolgens de gehakte appel erdoor totdat een dik en lobbig beslag ontstaat.
- Voor het glazuur, meng de poedersuiker en melk in een kom.
- Voeg indien nodig extra melk toe, één theelepel per keer, tot een dun glazuur ontstaat.
- Zet apart.
- Bekleed het mandje van de airfryer met bakpapier en bespray het papier royaal met plantaardige oliespray.
- Verdeel het beslag in vier porties, druk elke portie een beetje plat, leg op het papier in het mandje en bespray ze opnieuw met oliespray.
- Als de airfryer te klein is, bak dan de koekjes in twee batches.
- Stel de airfryer in op 190 °C en bak gedurende 14 minuten, waarbij je de koekjes halverwege de baktijd omdraait en opnieuw besprayt met olie.
- Controleer of de koekjes gaar zijn door een houten prikker in een van de koekjes te steken.
- Haal de koekjes uit de airfryer en besprenkel ze met het glazuur.
- Leg ze op een rooster om iets af te koelen en het glazuur te laten opstijven.
- Serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een licht mousserende dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Riesling Spätlese past goed bij deze zoete appelkoekjes.Voedingswaarden
Calories: 403 kcal | koolhydraten: 89 g | Protein: 9 g | Vet: 1 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 55 g