Appelkoekjes uit de airfreyer

Appelkoekjes uit de airfreyer

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de koekjes:

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 250 g Griekse yoghurt of plantaardige yoghurt
  • 2 tl suiker
  • 1 el kaneel
  • 1 grote appel geschild en grof gehakt (of 2 kleinere appels)
  • Plantaardige oliespray

Voor het glazuur:

  • 200 g poedersuiker
  • 2 el melk of plantaardige melk, plus meer indien nodig

Instructies

  • Meng in een kom alle ingrediënten voor de koekjes, behalve de appel, goed door elkaar.
  • Roer vervolgens de gehakte appel erdoor totdat een dik en lobbig beslag ontstaat.
  • Voor het glazuur, meng de poedersuiker en melk in een kom.
  • Voeg indien nodig extra melk toe, één theelepel per keer, tot een dun glazuur ontstaat.
  • Zet apart.
  • Bekleed het mandje van de airfryer met bakpapier en bespray het papier royaal met plantaardige oliespray.
  • Verdeel het beslag in vier porties, druk elke portie een beetje plat, leg op het papier in het mandje en bespray ze opnieuw met oliespray.
  • Als de airfryer te klein is, bak dan de koekjes in twee batches.
  • Stel de airfryer in op 190 °C en bak gedurende 14 minuten, waarbij je de koekjes halverwege de baktijd omdraait en opnieuw besprayt met olie.
  • Controleer of de koekjes gaar zijn door een houten prikker in een van de koekjes te steken.
  • Haal de koekjes uit de airfryer en besprenkel ze met het glazuur.
  • Leg ze op een rooster om iets af te koelen en het glazuur te laten opstijven.
  • Serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een licht mousserende dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Riesling Spätlese past goed bij deze zoete appelkoekjes.

Voedingswaarden

Calories: 403 kcal | koolhydraten: 89 g | Protein: 9 g | Vet: 1 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 55 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Fruit / Ontbijt
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch