Argentijnse Empanadas met Rijk Gestoofd Rundvlees
Geniet van de rijke smaken van Argentinië met deze empanadas vol gestoofd rundvlees. Perfect voor een feestelijke maaltijd of een gezellige picknick!
Ingrediënten
- 250 g stoofvlees
- 2 uien
- 1 eetlepel Al-Andalus kruiden
- 150 ml fond
- 8 plakjes bladerdeeg
- Water
- 1 ei
Instructies
- Bak het stoofvlees en de uien aan in een pan, voeg de Al-Andalus kruiden toe en blus af met de fond.
- Stoof het vlees een uur in de stoomoven op 120 °C.
- Laat het gestoofde vlees afkoelen in de koelkast.
- Roer het stoofvlees met een vork los.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Rol het bladerdeeg uit en steek deze uit met de grootste steker.
- Bestrijk de randen van het bladerdeeg voor de helft met water.
- Schep de vulling net iets uit het midden van elk plakje deeg.
- Vouw de deegplakjes dicht, laat de lucht ontsnappen en druk de randen aan met een vork.
- Leg de empanadas op een bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei.
- Bak de empanadas in de oven op het 1e niveau voor 20-25 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een volle Malbec, een klassieke keuze die goed past bij de rijke smaken van de empanadas.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 12 g | Vet: 24 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 2 g