Argentijnse Empanadas met Rijk Gestoofd Rundvlees

Argentijnse Empanadas met Rijk Gestoofd Rundvlees

Geniet van de rijke smaken van Argentinië met deze empanadas vol gestoofd rundvlees. Perfect voor een feestelijke maaltijd of een gezellige picknick!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Bak het stoofvlees en de uien aan in een pan, voeg de Al-Andalus kruiden toe en blus af met de fond.
  • Stoof het vlees een uur in de stoomoven op 120 °C.
  • Laat het gestoofde vlees afkoelen in de koelkast.
  • Roer het stoofvlees met een vork los.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Rol het bladerdeeg uit en steek deze uit met de grootste steker.
  • Bestrijk de randen van het bladerdeeg voor de helft met water.
  • Schep de vulling net iets uit het midden van elk plakje deeg.
  • Vouw de deegplakjes dicht, laat de lucht ontsnappen en druk de randen aan met een vork.
  • Leg de empanadas op een bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei.
  • Bak de empanadas in de oven op het 1e niveau voor 20-25 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een volle Malbec, een klassieke keuze die goed past bij de rijke smaken van de empanadas.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 12 g | Vet: 24 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Vlees / Warme hapjes
Land van herkomst Argentinië
Feestdagen etc Picknick / Verjaardag