Arnhemse meisjes van Astrid Veltman

Porties: 40 koekjes
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 190 gram bloem
  • 1 dl melk
  • 4 druppels citroensap zo nodig later meer of een scheutje uit een
  • knijpcitroen 5 gr verse gist
  • 100 gram ongezouten boter (verdeeld in 5 stukjes
  • een snufje zout

Instructies

  • Bestrooi het werkvlak met grove kristalsuiker in plaats van met bloem (u kunt ook suikerklontjes pletten met een deegroller).
  • kunt ook suikerklontjes pletten met een deegroller).
  • U kunt het deeg het beste een nacht laten rusten; het is dan gemakkelijker te verwerken.
  • Meng de bloem, de melk, het zout, het citroensap en de gist goed door elkaar en klop met een elektrische mixer op hoge snelheid één voor één de klontjes boter door het mengsel.
  • Wikkel het deeg dan in plasticfolie en laat het een nacht in de koelkast staan.
  • Verwarm de oven voor op 140°C.
  • Leg aluminiumfolie op de bakplaat en smeer dit in met boter, of smeer de bakplaat zo in met boter.
  • Bestrooi het werkvlak met kristalsuiker en rol het deeg over de suiker uit.
  • Strooi er nog wat suiker over en rol het deeg verder uitrollen tot het heel dun is.
  • Steek er dan met een uitsteekvorm koekjes uit (de oorspronkelijke vorm is ovaal).
  • Leg de koekjes op de bakplaat, strooi er nog wat grove suiker over en bak de koekjes in 30-40 minuten goudbruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Nederland