Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Vork of garde
- Folie
- mes
Ingrediënten
- 100 gram roomboter op kamertemperatuur
- 3 el zeer fijngehakte verse dragon
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 1 tl citroensap
Instructies
- Meng in een kom de roomboter met de fijngehakte dragon, zout, peper en citroensap.
- Gebruik een vork of garde om alles goed te vermengen tot een gladde massa.
- Leg een stuk folie op een werkoppervlak en schep de boter in het midden.
- Vorm de boter met behulp van de folie tot een strakke rol.
- Wikkel de boterrol stevig in de folie en bewaar deze in de koelkast totdat de boter stevig is, ongeveer 1 uur.
- Snijd de boterrol vlak voor het serveren in dunne plakjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij de delicate smaak van deze kruidenboter met dragon.Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | Vet: 20 g | Zout: 0.2 mg