Aromatische Kruidenboter met Dragon

Aromatische Kruidenboter met Dragon

Porties: 4
(plus koeltijd) 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 3 el zeer fijngehakte verse dragon
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 1 tl citroensap

Instructies

  • Meng in een kom de roomboter met de fijngehakte dragon, zout, peper en citroensap.
  • Gebruik een vork of garde om alles goed te vermengen tot een gladde massa.
  • Leg een stuk folie op een werkoppervlak en schep de boter in het midden.
  • Vorm de boter met behulp van de folie tot een strakke rol.
  • Wikkel de boterrol stevig in de folie en bewaar deze in de koelkast totdat de boter stevig is, ongeveer 1 uur.
  • Snijd de boterrol vlak voor het serveren in dunne plakjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij de delicate smaak van deze kruidenboter met dragon.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | Vet: 20 g | Zout: 0.2 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht / Boters
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Suikervrij / Vegetarisch