Asperges met Coburger Ham

Porties: 6
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 schaaltjes aspergetips à 100 g
  • Zout
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • Peper
  • ½ zakje verse basilicum à 15 g
  • 100 g Coburger rauwe ham

Instructies

  • Snijd een dun plakje van de onderkant van de aspergepunten.
  • Kook de asperges in een pan met kokend water en zout gedurende ongeveer 3 minuten, tot ze beetgaar zijn.
  • Laat de asperges uitlekken in een vergiet.
  • Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
  • Voeg de olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper toe en klop tot een dressing.
  • Verwijder de steeltjes van de basilicum en snijd het blad in flinterdunne reepjes.
  • Rangschik de aspergepunten en plakjes Coburger ham op zes bordjes.
  • Verdeel de dressing en basilicum erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

De lichte zoetheid van de balsamicoazijn en de zoute, rokerige smaak van de Coburger ham passen goed bij een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 8 g | Vet: 9 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------