Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 800 g kruimige aardappels
- 2 bundels witte asperges a 500 g
- 1 pakje seizoenssaus voor asperges 37 g
- 50 g boter
- 4 biefstukken
- ½ zakje verse peterselie a 30 g
- 1 zakje verse basilicum 15 g
Instructies
- Aardappels schillen en in 20 min. gaarkoken.
- In aspergepan of wijde pan water met 1 tl zout en 1 tl suiker aan de kook brengen.
- Houtachtige uiteinden van asperges snijden.
- Asperges vanaf vlak onder de kop schillen en in 15 min. gaarkoken.
- In pan 200 ml water met sauspoeder al roerend aan kook brengen.
- Helft van boter in klontjes door saus roeren.
- Biefstukken met zout en peper bestrooien.
- In koekenpan rest van boter verhitten en biefstuk 2-3 min. per kant bakken, naar gelang de gewenste gaarheid. Blad van peterselie en basilicum fijnsnijden en door saus roeren.
- Wat water toevoegen als saus te dik is.
- Asperges met saus, aardappels en biefstuk serveren.