Asperges met kaas uit Zwitserland
In de Rhône-vallei groeien naast vele andere groenten- en fruitsoorten prachtige asperges.
Dit aspergerecept komt uit deze streek.
Dit aspergerecept komt uit deze streek.
Ingrediënten
- 1 kg asperges
- 25 gram boter
- 100 gram geraspte kaas
- zout peper
Instructies
- Was de asperges en snijd de harde onderkanten eraf.
- Zet de asperges rechtop in een hoge pan en kook ze 15 minuten in water met zout of tot ze gaar zijn.
- Laat ze goed uitlekken en snijd ze in stukjes van ± 21/2 cm.
- Beboter een ovenvaste schaal en leg er een laag asperges in.
- Bestrooi met zout, peper, geraspte kaas en klontjes boter en herhaal dit.
- De bovenste laag moet uit kaas bestaan.
- Bespikkel met klontjes boter en zet het gerecht in een vrij warme oven (190°C) tot er belletjes op de kaas komen en het oppervlak lichtbruin wordt.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Gebruik geen al te pittige kaas, want dan overheerst deze de smaak van de asperges.