Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg asperges
- 500 gram spinazie
- 20 st scampi’s schoongemaakt en gegaard.
- 2 dl crème fraîche
- 300 gram spaghetti van quinoa
- 2 dl droge witte wijn
- 100 gram koude boter
- 3 eetlepel(s) dille klein gesneden
- zout
- peper
Instructies
- Maak de asperges schoon en kook ze gaar.
- Ik haal ze na 7 minuten koken van het vuur en laat ze nagaren in het kookvocht met deksel op de pan.
- Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Breng 2 dl van het kookvocht van de asperges met de wijn aan de kook en laat dit tot de helft inkoken.
- Voeg de crème fraîche toe en laat de saus weer inkoken.
- Monteer de saus voor het serveren met 75 gr. in stukjes verdeelde koude boter, de dille en zout en peper.
- Was de spinazie.
- Verhit de rest van de boter in een ruime pan of wok en roerbak de spinazie 2-3 minuten.
- Voeg de garnalen toe en warm ze even mee.
- Serveer de gekookte asperges met de spaghetti, scampi’s, de aspergesaus en de spinazie en garneer met een takje dille.
Voedingswaarden
Calories: 542 kcal