Asperges met zalm van Allerhande

Allerhande 2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g groene aspergetips
  • 100 g gerookte zalm
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teentje knoflook geperst

Instructies

  • Meng in een kom de olijfolie met het citroensap en de knoflook tot een dressing.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Kook de aspergetips in een pan met water en een beetje zout in 3 minuten beetgaar.
  • Giet ze af, meng ze direct door de dressing en laat ze afkoelen.
  • Snijd de zalm in 8 dunne, lange repen.
  • Verdeel de asperges in 8 mooie bundeltjes van gelijke grootte en wikkel elk bundeltje in eenreep zalm.
  • Serveer de asperges bundeltjes in de eierdopjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Lunch / Vis
Extra aanwijzing Snel te maken