Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1000 g asperges schoongemaakt;
- zout;
- 5 eieren hardgekookt, grofgehakt;
- 250 g Leerdammerkaas; in smalle reepjes;
- 4 eetl. mayonaise;
- 3 eetl. Bulgaarse yoghurt;
- 1 eetlepel(s) mosterd
- witte peper versgemalen
- 2 eetl. peterselie fijngesneden
- 2 eetl bieslook;, fijngesneden
Instructies
- Zet de asperges met ruim kokend water op.
- Voeg wat zout toe.
- Laat de asperges, met het deksel op de pan, 10 minuten koken.
- Schakel daarna de warmtebron uit en laat de pan met de asperges 10 minuten, met het deksel erop, staan.
- Laat de asperges daarna uitlekken en koud worden.
- Snijd de asperges in stukjes van 21/2 cm.
- Schep in een grote kom asperges, eieren en kaas door elkaar.
- Roer in een kommetje mayonaise en yoghurt tot en gladde saus.
- Voeg naar smaak zout en peper toe, en roer de peterselie erdoor.
- Schep de saus door de ingrediënten in de kom.
- Bestrooi de salade met bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie:
- Iets minder kaas en b.v. stukjes (been)ham erdoor
- I.p.v. mosterd tomatenketchup