Atjar Telor 1
zuur van eieren
Ingrediënten
- 6 eieren
- 1 eetlepel(s) olie
- 1½ eetlepel(s) water
- 4 eetlepel(s) azijn
- 3 eetlepel(s) uien gesnipperde
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 lombok
- 3 kemeiries
- 1 theelepel koenjit
- 1 spriet sereh
- zout
Instructies
- Kook de eieren in 10 min. hard, pel ze en snijd ze in 2 helften.
- Wrijf uien met sambal, kemiries, koenjit en zout tot een brij.
- Verwijder het zaad van de lombok en snijd hem in lange reepjes.
- Fruit de kruidenbrij in de olie, voeg lombok toe en daarna de sereh, azijn en 1 à 2 eetlepels water.
- Stoof de eieren in dit sausje ca. 5 min.
Magnetron:
- Kook de eieren hard. Verwarm de olie in een glazenmagnetronschaal van 1 liter onafgedekt 1 min. op 100%.
- Voeg de fijngewreven brij en lombok toe en verwarm alles onafgedekt 2 à 3 min. op 100%.
- Roer er de sereh, azijn en 1 eetlepel water door en leg de gehalveerde eieren in de saus.
- Verwarm alles afgedekt ca. 5 min. op 70%.