Aubergine met champignon en tomaat
Allerhande 2006
Ingrediënten
- aubergines
- gedroogde tijm
- rode wijn
- champignons
- cherrytomaten
- tomaat
- sjalotje
- balsamicoazijn
- olijfolie
- knoflook
Instructies
- Snijd de aubergines in grote dobbelstenen, leg ze in een vergiet, bestrooi ze ruim met zout en laat ze 15 minuten staan.
- Spoel het zout van de aubergineblokjes en dep ze droog met keukenpapier.
- Roer de aubergine om met de tijm, rode wijn, 4 eetlepels olijfolie en de knoflook.
- Laat nog 5 minuten staan.
- Rijg nu om en om een blokje aubergine, een champignon en een cherrytomaat aan een stokje.
- Strijk de spiezen met een kwastje in met olijfolie en bestrooi ze ruim met peper en zout.
- Grill ze 6-8 minuten tot ze bruin zijn en de tomaatjes gepoft. Keer de spiezen tijdens het grillen.