Aubergine met champignon en tomaat

Allerhande 2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • aubergines
  • gedroogde tijm
  • rode wijn
  • champignons
  • cherrytomaten
  • tomaat
  • sjalotje
  • balsamicoazijn
  • olijfolie
  • knoflook

Instructies

  • Snijd de aubergines in grote dobbelstenen, leg ze in een vergiet, bestrooi ze ruim met zout en laat ze 15 minuten staan.
  • Spoel het zout van de aubergineblokjes en dep ze droog met keukenpapier.
  • Roer de aubergine om met de tijm, rode wijn, 4 eetlepels olijfolie en de knoflook.
  • Laat nog 5 minuten staan.
  • Rijg nu om en om een blokje aubergine, een champignon en een cherrytomaat aan een stokje.
  • Strijk de spiezen met een kwastje in met olijfolie en bestrooi ze ruim met peper en zout.
  • Grill ze 6-8 minuten tot ze bruin zijn en de tomaatjes gepoft. Keer de spiezen tijdens het grillen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Spanje
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch