Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aubergine met champignon en tomaat
Allerhande 2006
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
aubergines
▢
gedroogde
tijm
▢
rode wijn
▢
champignons
▢
cherrytomaten
▢
tomaat
▢
sjalotje
▢
balsamicoazijn
▢
olijfolie
▢
knoflook
Instructies
Snijd de aubergines in grote dobbelstenen, leg ze in een vergiet, bestrooi ze ruim met zout en laat ze 15 minuten staan.
Spoel het zout van de aubergineblokjes en dep ze droog met keukenpapier.
Roer de aubergine om met de tijm, rode wijn, 4 eetlepels olijfolie en de knoflook.
Laat nog 5 minuten staan.
Rijg nu om en om een blokje aubergine, een champignon en een cherrytomaat aan een stokje.
Strijk de spiezen met een kwastje in met olijfolie en bestrooi ze ruim met peper en zout.
Grill ze 6-8 minuten tot ze bruin zijn en de tomaatjes gepoft. Keer de spiezen tijdens het grillen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Spanje
Extra aanwijzing
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch