Australische Bananentaart

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g boter
  • 150 g suiker
  • Geraspte schil van 1 citroen
  • 2 eieren
  • 200 g bloem
  • 50 g maïzena
  • 2 afgestreken theelepels bakpoeder
  • Snufje zout
  • Snufje gemberpoeder
  • Snufje kaneel
  • Snufje gemalen kruidnagel
  • Melk
  • 4 bananen
  • Sap van 1 citroen
  • 50 g geschaafde amandelen
  • Poedersuiker

Instructies

  • In een kom boter en suiker tot een schuimig mengsel kloppen.
  • Roer de geraspte citroenschil en eieren erdoor.
  • Meng 150 g bloem en de maïzena met het bakpoeder, zout en specerijen.
  • Zeef dit geleidelijk en roer constant bij het mengsel in de kom.
  • Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  • Voeg indien het beslag te stevig is, een scheutje melk toe.
  • Het beslag mag echter niet te slap worden, want een deel ervan moet straks gekneed worden.
  • Bestrijk de bodem van een springvorm dun met boter.
  • Doe de helft van het beslag in de vorm, strijk het glad en bak het 25 minuten.
  • Snijd de bananen in plakjes of prak ze fijn en meng met het citroensap.
  • Verdeel de bananenmassa over de taartbodem en bestrooi met amandelschaafsel.
  • Meng de andere helft van het beslag met de rest van de bloem en rol dit deeg uit tot een lap
  • ter grootte van de vorm.
  • Bedek de bananenlaag in de vorm met de deeglap en druk de randen op elkaar.
  • Bak de taart nog 25 minuten, bestuif met poedersuiker en laat in de vorm afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Land van herkomst Australië