Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 citroen
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 courgettes
- 1 teentje knoflook gehalveerd
- 3 eetlepels gehakte amandelen
Instructies
- Boen de citroen schoon en snijd met een dunschiller de schil (zonder het wit) in repen.
- Verwarm de olijfolie in een steelpannetje met de stukjes citroenschil en de gehalveerde knoflook.
- Verwarm kort.
- Haal de pan van het vuur en laat de olie minstens 30 minuten trekken; roer af en toe.
- Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
- Halveer de courgettes, schraap de zaadlijsten eruit en snijd de courgettes in boogjes.
- Haal de knoflook en citroenschil uit de olie.
- Verhit de olie en voeg de courgette toe.
- Bak de courgette op hoog vuur in 5 minuten gaar, af en toe omscheppen.
- Breng de courgette op smaak met zout en versgemalen peper.
- Meng de geroosterde amandelen door de courgette.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 2 g