Eendenborstfilet met zoetzure honing-perzik

Australische Eendenborstfilet met Zoetzure Honing-Perzik

Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eendenborstfilets
  • 2 eetlepels mosterd
  • 150 ml droge witte wijn
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 4 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 2 cm verse gember geschild
  • 4 perziken

Instructies

  • Kerf het vel van de eendenborstfilets met een scherp mes in een ruitpatroon.
  • Meng de mosterd en het vijfkruidenpoeder.
  • Bestrijk de eendenborstfilets met het mosterdmengsel en laat ze minstens 30 minuten marineren.
  • Breng in een wijde pan de honing, witte wijn en wijnazijn met de kruidnagels, kaneelstokje en gember aan de kook.
  • Laat het 5 minuten zachtjes koken.
  • Schil de perziken voorzichtig met een scherp mesje, halveer ze en verwijder de pit.
  • Kook de perzikhelften 5 minuten op laag vuur in de siroop en laat ze vervolgens afkoelen.
  • Leg de eendenborstfilets met de velkant naar beneden in een braadpan en bak ze op middelhoog vuur in 10 minuten goudbruin en knapperig.
  • Keer de filets en bak ze nog 4 minuten in hun eigen vet.
  • Bestrooi de filets met een mespunt zout en peper, pak ze in aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten.
  • Verwijder de kruiden uit de siroop en verwarm de perziken in de siroop op laag vuur.
  • Snijd de eendenborstfilets in plakken en verdeel ze over vier borden.
  • Leg de perziken ernaast en schenk de siroop over de eendenborst en perziken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit heerlijke gerecht smaakt geweldig met gestoomde groenten en wilde rijst.
Een Australische Chardonnay past goed bij de smaken van de eendenborst en de zoetzure perziken.

Voedingswaarden

Calories: 490 kcal | koolhydraten: 26 g | Protein: 30 g | Vet: 26 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 23 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Fruit / Gevogelte
Land van herkomst Australië