Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 4 eendenborstfilets
- 2 eetlepels mosterd
- 150 ml droge witte wijn
- 2 eetlepels wijnazijn
- 4 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 2 cm verse gember geschild
- 4 perziken
Instructies
- Kerf het vel van de eendenborstfilets met een scherp mes in een ruitpatroon.
- Meng de mosterd en het vijfkruidenpoeder.
- Bestrijk de eendenborstfilets met het mosterdmengsel en laat ze minstens 30 minuten marineren.
- Breng in een wijde pan de honing, witte wijn en wijnazijn met de kruidnagels, kaneelstokje en gember aan de kook.
- Laat het 5 minuten zachtjes koken.
- Schil de perziken voorzichtig met een scherp mesje, halveer ze en verwijder de pit.
- Kook de perzikhelften 5 minuten op laag vuur in de siroop en laat ze vervolgens afkoelen.
- Leg de eendenborstfilets met de velkant naar beneden in een braadpan en bak ze op middelhoog vuur in 10 minuten goudbruin en knapperig.
- Keer de filets en bak ze nog 4 minuten in hun eigen vet.
- Bestrooi de filets met een mespunt zout en peper, pak ze in aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten.
- Verwijder de kruiden uit de siroop en verwarm de perziken in de siroop op laag vuur.
- Snijd de eendenborstfilets in plakken en verdeel ze over vier borden.
- Leg de perziken ernaast en schenk de siroop over de eendenborst en perziken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit heerlijke gerecht smaakt geweldig met gestoomde groenten en wilde rijst.
Een Australische Chardonnay past goed bij de smaken van de eendenborst en de zoetzure perziken.
Voedingswaarden
Calories: 490 kcal | koolhydraten: 26 g | Protein: 30 g | Vet: 26 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 23 g