Authentieke Gehaktballen
Equipment
Ingrediënten
- 2 sneetjes oud witbrood
- 4 eetlepels melk
- 500 g half-om-halfgehakt
- 1 ei
- 1 mespunt versgeraspte nootmuskaat
- 2 eetlepels bloem
- 50 g boter
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Snijd de korstjes van het brood, leg het brood in een diep bord en giet de melk erover.
- Doe het gehakt in een kom en breek het ei erboven.
- Voeg de versgeraspte nootmuskaat en zout en peper naar smaak toe.
- Knijp de sneetjes brood uit en verkruimel boven het gehakt.
- Kneed het gehakt tot een egale massa waarin geen stukje brood meer te zien is.
- Verdeel het gehaktmengsel in 4 porties en vorm met natte handen ballen van.
- Strooi de bloem op een plat bord.
- Wentel de ballen door de bloem.
- Verhit de boter in een braadpan en bak de ballen op hoog vuur gedurende 3 minuten aan, draai ze regelmatig om met een houten spatel zodat ze gelijkmatig bruin worden.
- Voeg een scheutje water toe en leg de deksel schuin op de pan.
- Bak de ballen op laag vuur gedurende 25 minuten gaar.
- Neem de gehaktballen uit de pan.
- Voeg 100 ml water toe aan het braadvet en roer de aanbaksels los.
- Serveer de gehaktballen met de jus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon vormt een uitstekende aanvulling op de smaak van de gehaktballen. De fruitige tonen en het milde zuur van de wijn zullen de hartige smaken van het gerecht versterken.Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 2 mg | Sugar: 1 g