Avocado Grapefruit Salad
Allerhande 2006
Ingrediënten
- 50 g peultjes
- 2 avocado's
- ½ citroen geperst
- 2 rode grapefruits
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels appelstroop
- 1 theelepel mosterd
Instructies
- Breng een pannetje water aan de kook, voeg zout toe en kook de peultjes circa 3 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Spoel ze af met koud water.
- Schil de avocado's en schaaf er met de dunschiller mooie linten van.
- Besprenkel ze met citroensap.
- Schil de grapefruits en snijd de partjes vruchtvlees tussen de witte velletjes uit.
- Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan in 1-2 minuten goudbruin.
- Klop een dressing van de rest van het citroensap, de olijfolie, appelstroop en mosterd, breng op smaak met zout en peper.
- Rol de avocadolinten tot krullen en zet ze in het midden van het bord.
- Leg de grapefruitpartjes eromheen en steek de peultjes rechtop tussen de avocadokrullen in.
- Sprenkel de dressing en de sesamzaadjes over het bord.