Avocado Grapefruit Salad

Allerhande 2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g peultjes
  • 2 avocado's
  • ½ citroen geperst
  • 2 rode grapefruits
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 1 theelepel mosterd

Instructies

  • Breng een pannetje water aan de kook, voeg zout toe en kook de peultjes circa 3 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Spoel ze af met koud water.
  • Schil de avocado's en schaaf er met de dunschiller mooie linten van.
  • Besprenkel ze met citroensap.
  • Schil de grapefruits en snijd de partjes vruchtvlees tussen de witte velletjes uit.
  • Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan in 1-2 minuten goudbruin.
  • Klop een dressing van de rest van het citroensap, de olijfolie, appelstroop en mosterd, breng op smaak met zout en peper.
  • Rol de avocadolinten tot krullen en zet ze in het midden van het bord.
  • Leg de grapefruitpartjes eromheen en steek de peultjes rechtop tussen de avocadokrullen in.
  • Sprenkel de dressing en de sesamzaadjes over het bord.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Voorgerechten
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch