Aziatische Meervalrolletjes met Paksoi
Ingrediënten
- 3 plakjes ontbijtspek
- 150 gram meervalfilet
- 1½ eetlepel sesamolie
- ½ struik paksoi
- ½ zak rijst à 250 gram
Instructies
- Breng ruim water aan de kook in een pan.
- Leg de plakjes spek naast elkaar.
- Plaats de meervalfilet erop en rol ze samen op.
- Steek vast met cocktailprikkers.
- Verhit ½ eetlepel olie in een kleine koekenpan en bak het visrolletje rondom bruin en gaar gedurende ongeveer 8 minuten.
- Was de paksoi, snijd de bladeren van de stengels en laat ze ongeveer 1 minuut slinken in kokend water.
- Snijd de stengels in dunne reepjes en bak ze ongeveer 2 minuten mee met het visrolletje.
- Verwarm intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Leg de paksoibladeren tegen de zijkant van een wijde kom.
- Schep de rijst en paksoireepjes in het midden.
- Leg het vispakketje erbovenop en besprenkel het geheel met de resterende olie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Riesling of een Gewürztraminer, vormt een goede aanvulling op de Aziatische smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 31 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg