Aziatische Meervalrolletjes met Paksoi

Porties: 1 persoon
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 plakjes ontbijtspek
  • 150 gram meervalfilet
  • eetlepel sesamolie
  • ½ struik paksoi
  • ½ zak rijst à 250 gram

Instructies

  • Breng ruim water aan de kook in een pan.
  • Leg de plakjes spek naast elkaar.
  • Plaats de meervalfilet erop en rol ze samen op.
  • Steek vast met cocktailprikkers.
  • Verhit ½ eetlepel olie in een kleine koekenpan en bak het visrolletje rondom bruin en gaar gedurende ongeveer 8 minuten.
  • Was de paksoi, snijd de bladeren van de stengels en laat ze ongeveer 1 minuut slinken in kokend water.
  • Snijd de stengels in dunne reepjes en bak ze ongeveer 2 minuten mee met het visrolletje.
  • Verwarm intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Leg de paksoibladeren tegen de zijkant van een wijde kom.
  • Schep de rijst en paksoireepjes in het midden.
  • Leg het vispakketje erbovenop en besprenkel het geheel met de resterende olie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Riesling of een Gewürztraminer, vormt een goede aanvulling op de Aziatische smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 31 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Vis / Vlees
Land van herkomst Azië / Oosters