Aziatische Mie met Varkensreepjes

Porties: 6
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g peultjes
  • 250 g mie noodles
  • 2 eetlepels olie
  • 350 g varkensreepjes
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 3 bosuitjes in ringen gesneden
  • 1 rode peper zonder zaadjes en fijngehakt
  • 1 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel citroensap

Instructies

  • Halveer de peultjes.
  • Kook de mie noodles beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking; voeg de peultjes toe gedurende de laatste 2 minuten van het koken.
  • Giet de mie en peultjes af.
  • Verhit de olie in een wok en roerbak de varkensreepjes gedurende ongeveer 2 minuten.
  • Schep het vlees op een bord.
  • Roerbak vervolgens in dezelfde wok de knoflook, bosuitjes en rode peper gedurende ongeveer 1 minuut.
  • Voeg het vlees terug toe aan de wok en voeg het vijfkruidenpoeder, sojasaus en citroensap toe.
  • Meng de peultjes en mie noodles erdoor en warm het gerecht nog heel even door.
  • Verdeel de mie met varkensreepjes over de kommetjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer dit gerecht met een frisse komkommersalade voor een verfrissende combinatie.
Een lichte witte wijn, zoals een Riesling, past goed bij dit Aziatische gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 20 g | Vet: 10 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lunch
Land van herkomst China