Aziatische Mie met Varkensreepjes
Ingrediënten
- 200 g peultjes
- 250 g mie noodles
- 2 eetlepels olie
- 350 g varkensreepjes
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 3 bosuitjes in ringen gesneden
- 1 rode peper zonder zaadjes en fijngehakt
- 1 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
- 4 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel citroensap
Instructies
- Halveer de peultjes.
- Kook de mie noodles beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking; voeg de peultjes toe gedurende de laatste 2 minuten van het koken.
- Giet de mie en peultjes af.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de varkensreepjes gedurende ongeveer 2 minuten.
- Schep het vlees op een bord.
- Roerbak vervolgens in dezelfde wok de knoflook, bosuitjes en rode peper gedurende ongeveer 1 minuut.
- Voeg het vlees terug toe aan de wok en voeg het vijfkruidenpoeder, sojasaus en citroensap toe.
- Meng de peultjes en mie noodles erdoor en warm het gerecht nog heel even door.
- Verdeel de mie met varkensreepjes over de kommetjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer dit gerecht met een frisse komkommersalade voor een verfrissende combinatie.
Een lichte witte wijn, zoals een Riesling, past goed bij dit Aziatische gerecht.
Een lichte witte wijn, zoals een Riesling, past goed bij dit Aziatische gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 20 g | Vet: 10 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g