Aziatische Paksoi-Tofu Roerbakschotel met Tarly
Ingrediënten
- 1 pak tarly 250 g
- 2 struikjes Shanghai paksoi
- 1 rode peper
- 2 eetlepels olie
- 1 bakje pittig gekruide tofu roerbak 200 g
- 4 eetlepels ketjap manis
- 50 g gezouten cashewnoten
Instructies
- Kook de tarly in een pan met ruim water en zout gedurende ongeveer 12 minuten tot het gaar is.
- Giet af en zet opzij.
- Snijd de paksoi in reepjes, was ze en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Was de rode peper en snijd hem in ringen.
- Verhit de olie in een wok.
- Bak de blokjes tofu en de peper ongeveer 3 minuten onder voortdurend omscheppen.
- Voeg de paksoi en de ketjap toe en roerbak nog ongeveer 5 minuten.
- Schep de tarly in een schaal en schep de paksoi erbovenop.
- Garneer met de cashewnoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een licht gekoelde droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht vanwege zijn verfrissende smaak en het vermogen om de kruidige tonen van de tofu en de pikante peper te complementeren.Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 20 g | Vet: 35 g | Zout: 2 mg | Sugar: 10 g