Aziatische Rijstomelet met Peultjes
Equipment
- grote koekenpan
Ingrediënten
- 200 g peultjes
- 2 eieren
- 1 bosuitje in ringetjes gesneden
- 2 theelepels sesamolie
- 1 zakje voorgekookte langkorrelige rijst 250 g
- 1-2 eetlepels olie
- 1 eetlepel chilisaus
- 3 eetlepels Japanse sojasaus of ketjap manis
Instructies
- Kook de peultjes in ruim water met zout gedurende 3-4 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Giet ze af en zet opzij.
- Klop in een kom de eieren los met de bosuitjes, sesamolie, ½ theelepel zout en peper.
- Verwarm de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verhit in een grote koekenpan de olie en bak een dunne omelet van het eimengsel.
- Roer in een kommetje de chilisaus met de sojasaus en 1 eetlepel water tot een saus.
- Meng de warme rijst door de peultjes.
- Leg de omelet op een bord, schep het rijst-peultjesmengsel erop en vouw de omelet dubbel.
- Serveer met de chilisaus apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Riesling, vormt een goede aanvulling op dit Aziatische gerecht.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 20 g | Vet: 22 g | Zout: 3.5 mg | Sugar: 8 g