Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 g hamlappen magere
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
voor de marinade:
- 200 g gesneden prei
- 2 uien gesnipperd
- 4 teentjes knoflook fijngehakt
- 3 kemirienoten grof gehakt
- 1 eetlepel(s) gemberwortel fijngesneden of 1 theelepel djahé
- 1 eetlepel(s) ketoembar
- 1 eetlepel(s) djinten
- 3 ½ dl ketjap manis
- 1 eetlepel(s) sambal oelek
- 2 eetlepel(s) goela Djawa of donkerbruine basterdsuiker
- 3 eetlepel(s) witte wijnazijn
Instructies
- Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm.
- Verhit de olie in een wok of braadpan en bak het vlees rondom bruin.
- Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom en schep het vlees erdoor.
- Laat het vlees afgedekt minstens 8 uur in de koelkast marineren.
- Schep het vlees met de marinade in een braadpan en breng het geheel al roerende aan de kook.
- Laat het vlees afgedekt in 30 minuten zachtjes gaar worden.
- Lekker met witte rijst of mie en een salade.