Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 tl djahé
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl laos
- 3 eetlepel(s) ketjap manis
- 1 tl citroensap
- 500 gram varkenslappen doorregen
- 2 eetlepel(s) arachideolie
Babi pangang-saus
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel(s) arachideolie
- 2 dl kippenbouillon event. van tablet
- 1 tl djahé
- 1 tl sambal oelek
- 4 eetlepel(s) tomatenpuree
- 1 eetlepel(s) droge sherry
- 2 eetlepel(s) bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel(s) ketjap manis
Instructies
Babi Pangang
- Meng in een kommetje djahé, knoflookpoeder, uienpoeder, laos, 2 el. ketjap, zout, peper uit de molen en citroensap.
- Wrijf het vlees in met mengsel en laat minimaal 15 minuten intrekken.
- Verhit de olie in een braadpan of braadslee.
- Schroei het vlees aan beide zijden snel dicht.
- Temper de warmtebron op het fornuis of in de braadslee in de oven op 180 gr. in 25 tot 30 minuten gaar.
- Keer de lappen enkele malen om en bedruip ze dan tegelijk met het braadvocht dat u tijdens het braden (na ca. 20 minuten) dient aan te vullen met de rest van de ketjap.
- Leg het vlees op een verwarmde schaal.
- Schenk de helft van de saus erover.
- Dien de rest van de saus apart op.
- Geef bij de babi pangang drooggekookte witte rijst en atjar tjampoer.
Babi pangangsaus
- Terwijl de babi pangang staat te garen maakt u de saus.
- Hak ui en knoflook ragfijn.
- Verhit de olie in een wok.
- Fruit de ui en de knoflook er gedurende 2 minuten in.
- Voeg vervolgens de bouillon, djahé, sambal oelek, tomatenpuree, sherry en suiker toe.
- Blijf zolang roeren tot een egaal mengsel is verkregen.
- Laat de saus 3 minuten op een laag vuur zachtjes pruttelen.
- Roer de ketjap erdoor en voeg eventueel 1 à 2 eetlepels heet water toe als de saus te dik is.