Babi pangang a la Jan Plasmans

Babi pangang a la Jan Plasmans

Varkens spek met babi pangangsaus en cognac
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilogr spek met zwoerd
  • 1 zakjes babi pangang saus mix
  • 2 el zout
  • 1 dl cognac

Instructies

  • Het spek tot op de zwoerd insnijden in grote repen, vlak voor het braden inzouten en kruiden,
  • De cognac op een ovenvaste langwerpige schotel doen,daarop het spek leggen met de zwoerd in de cognac .
  • De schotel op het rooster of bakblik onder in een matig warme oven van 160graden schuiven baktijd 45 minuten, en daarna nog 15 minuten grillen met de zwoerdkant naar boven.
  • Het vlees even laten afkoelen en dan in kleine stukjes snijden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië