Bacon ei muffin
Leuke hartige muffins van bacon en ei; lekker voor met de paasbrunch of ontbijt
Equipment
Ingrediënten
- 6 eieren
- 8 ronde plakjes ontbijtspek
- Peper en zout
- 2 bosuitjes
- Boter om in te vetten.
- 50 gram geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Vet de vormpjes een beetje in met boter (de bacon is ook als vet).
- Leg de plakjes bacon in de muffinvormpjes.
- Leg eventueel nog een extra stukje op de bodem zodat het ei er niet zo snel door heen loopt.
- Hak de bosuitjes in dunne ringetjes.
- Klop de eieren met wat peper en zout los en roer de geraspte kaas en bosui er door heen.
- Schenk het eiermengsel in de baconvormpjes tot net onder de rand.
- Zet het bakblik ongeveer 15 minuten in de oven totdat de eieren helemaal gestold zijn.
- Je kunt dit met een sateprikker controleren. Leuk hapje om te serveren met ontbijt of brunch.