Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 3 eieren
- 4 plakken rauwe ham bijv. Ardennerham
- 2 eetlepels yogonaise of mayonaise
- Versgemalen peper naar smaak
- 2 bagels naturel of met sesamzaad
Instructies
- Prik de eieren aan de bolle kant in met een naald en laat ze voorzichtig in kokend water glijden.
- Kook de eieren 6-7 minuten, tot de dooiers net gestold zijn maar nog wel smeuïg (het eigeel is dan nog mooi donkergeel).
- Bak de plakken ham in een droge koekenpan op matig vuur knapperig.
- Laat de ham op keukenpapier afkoelen en breek ze vervolgens in stukjes.
- Spoel de eieren onder koud water af, pel ze en snijd ze grof in stukken.
- Meng de eieren in een kom met de yogonaise (of mayonaise), en voeg versgemalen peper naar smaak toe.
- Snijd de bagels doormidden en besmeer de onderste helft royaal met de eiersalade.
- Strooi bieslook en de krokante hamstukjes eroverheen.
- Bedek met de bovenste bagelhelft.
- Serveer de bagels direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze bagel met eiersalade en krokante ham past goed bij een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc. De citrusachtige tonen van de wijn vullen de romige eiersalade aan en snijden door het vettige van de ham, wat zorgt voor een gebalanceerde smaakcombinatie.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 24 g | Vet: 26 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 2 g