Baguette van filodeeg gevuld met Black Tiger garnalen

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kg Black Tiger garnalen
  • 3 takjes Thijm
  • 2 blaadjes Laurier
  • 40 gram Sjalotten
  • 1 dl Witte wijn droog
  • 2 dl Visfond
  • 100 gram Boter
  • 4 vellen Filodeeg
  • 3 dl Olijfolie arbequina
  • 0,5 dl Frambozenazijn
  • 1 eetlepel Mosterd
  • Peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • 1 bos Kervel
  • 80 gram Eigeel
  • 1 eetlepel Frambozenazijn
  • 3 dl Zonnebloemolie
  • Worchester saus naar smaak
  • 80 gram Sjalotten
  • 1 krop Frisee
  • 1 bos Radijs

Instructies

Voorbereiding:

  • Snijd de vellen filodeeg in vieren, bestrijk met gesmolten boter en druk ze in de vormpjes.
  • Bak ze af op 180 graden gedurende 8 minuten en laat afkoelen.
  • Fruit sjalot, thijm en laurier in olijfolie.
  • Voeg garnalen toe, bak ze kort mee, blus af met witte wijn en voeg visfond toe.
  • Laat afkoelen, verwijder koppen en pel de garnalen.
  • Pluk het gele van de frisee en laat het in ijswater staan.
  • Snipper de sjalotten en snijd de radijs in fijne julienne, laat beide in ijswater staan.
  • Maak de dressing door mosterd, frambozenazijn en garnalenreductie te mengen, voeg daarna al roerend olijfolie toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak mayonaise door eigeel, mosterd, azijn, zout, peper en worchester saus te mengen, voeg langzaam zonnebloemolie toe tot een emulsie ontstaat.

Bereiding:

  • Meng uitgelekte frisee en radijs met sjalot en dressing, breng op smaak met zout en peper.
  • Vul hiermee de filodeegvormpjes.
  • Maak een saus door overgebleven dressing te mengen met saus en maak hiermee een spiegel op de borden.
  • Plaats de gevulde filodeegvormpjes in het midden van de borden.
  • Leg twee Black Tiger garnalenstaarten bovenop de salade.
  • Garneer met kervel en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten / Zeevruchten