Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd de shii-takes in vieren.
Schil de gemberwortel en snijd 'm eerst in plakjes van ca. 2 mm dikte en vervolgens in reepjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de gemberwortelreepjes 2 minuten.
Voeg het gehakt toe en wok 5 minuten.
Voeg de shii-takes toe en wok 1 minuut mee.
Voeg de prei toe en wok alles nog 3 minuten.
Voeg ½ dl water en de boemboe toe, meng alles goed door elkaar.
Schep de mie erdoor en wok nog 2 minuten.
Schep de gembersiroop door de bahmi.
Verdeel de bahmi over vier grote kommen.
Serveertip:
Geef er lekker knapperige Conimex Cassave kroepoek bij en zet ook Conimex Sambal Brandal op tafel voor een extra pittig accent.
Variatietip:
Nasi met verse gember, gehakt en shii-take maak je op ongeveer dezelfde wijze. Vervang de mie door witte rijst en gebruik Conimex Boemboe voo
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Bahmi met verse gember, gehakt en shii-take