Gebruik een ovenvaste glazen schaal van 20 x 30 x 5 cm en vet deze in met gesmolten boter.
Bedek de bodem met 1 velletje filodeeg en smeer het in met boter.
Herhaal dit proces met vijf velletjes filodeeg.
Hak de noten grof en meng ze met 2 kopjes kristalsuiker.
Voeg wat kaneel toe.
Verdeel het notenmengsel over de filodeeglaag.
Strooi wat extra kaneel erover.
Leg weer 1 velletje filodeeg op de notenlaag, smeer het in met boter, en herhaal dit tot je weer vijf velletjes als bovenlaag hebt.
Snijd het gebak in ruiten van 5 x 5 cm.
Bak de baklava in een voorverwarmde oven op 175 ºC gedurende ongeveer 30 minuten.
Verlaag de temperatuur naar 150 ºC en bak nog eens 30 minuten.
Maak intussen de suikersiroop door water, kristalsuiker, honing en citroensap in een
pannetje te koken.
Laat ca. 5 minuten doorkoken.
Test de suikersiroop door een druppel op een bordje te laten vallen. Als het langzaam
uitloopt, is het goed.
Giet de suikersiroop over de baklava zodra deze uit de oven komt. Zorg ervoor dat het goed
tussen de naden komt.
Hak het apart gehouden deel van de noten fijner en strooi dit over de suikersiroop.
Serveer de baklava als het is afgekoeld.
Geniet van dit heerlijke Griekse notengebak!