Balinese gehaktballetjes in een zoet-pittige saus geserveerd op een kleurrijk Mexicaans keramisch bord, omringd door limoen, chilipepers, koriander en een tafelkleed met traditionele Mexicaanse patronen in een gezellige keuken met kleurrijke tegels.

Balinese Gehaktballetjes in Zoete Pittige Saus

Geniet van de heerlijke balans tussen zoet en pittig in deze Balinese gehaktballetjes, geserveerd in een smaakvolle saus – een perfecte maaltijd!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g gehakt varkens- en rundvlees mix
  • 1 pakje Franse uiensoepmix Honig
  • 1 ei
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 2 uien grof gesneden
  • 100 ml azijn
  • 200 ml tomatenketchup
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel chilipoeder of sambal
  • 50 g boter

Instructies

  • Meng het gehakt met de uiensoepmix, het ei en het paneermeel.
  • Draai er balletjes van met een diameter van ongeveer 4-5 cm.
  • Smelt 50 g boter in een grote pan en bak de gehaktballetjes tot ze gaar zijn.
  • Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet opzij.
  • Bak de grof gesneden uien in hetzelfde vet tot ze glazig zijn.
  • Voeg de azijn, tomatenketchup, bruine suiker en chilipoeder toe.
  • Roer tot het mengsel glad is.
  • Laat de saus 2 minuten inkoken en voeg vervolgens de gehaktballetjes weer toe.
  • Laat het geheel nog even doorkoken tot de saus is ingedikt en de gehaktballetjes goed bedekt zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de gehaktballetjes met rijst of gestoomde groenten voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij deze Balinese gehaktballetjes.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden