Bami met broccoli en gamba’s
Ingrediënten
- 300 g party gamba’s diepvries, ontdooid
- 250 g Chinese eiermie
- zout
- peper
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 400 g kipfilet in kleine stukjes
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- 3 cm gemberwortel geschild en geraspt
- 300 g broccoliroosjes
- 150 g shii-take
- 125 g taugé
- 3-4 eetlepel(s) sojasaus
- 3 eetlepel(s) korianderblad grof gehakt
Instructies
- Spoel de gamba’s af met koud water en dep ze droog met keukenpapier.
- Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking net gaar.
- Spoel de mie onder koud stromend water.
- Verhit de olie in een ruime wok en roerbak de kip mooi bruin.
- Voeg de ui met de knoflook en de gemberwortel toe en bak ze 5 minuten op een halfhoog vuur.
- Voeg de broccoli en de shii-take toe en bak alles 5 minuen mee.
- Schep de mie, de gamba’s, de taugé en de sojasaus erdoor en bak alles totdat het gerecht door en door warm is.
- Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Die Breedekloof, Chardonnay, wit, Zuid-Afrika
Info:
Deze bami is lekker slank en heel gezond door de royale portie groenten en gamba’s. Deze schaaldieren zijn vetarm, eiwitrijk en zitten vol gezonde stoffen
Deze bami is lekker slank en heel gezond door de royale portie groenten en gamba’s. Deze schaaldieren zijn vetarm, eiwitrijk en zitten vol gezonde stoffen