Bami met Gehaktballetjes en Satésaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g half-om- of rundergehakt
  • 1 zakje gehaktkruiden
  • 1 theelepel sambal
  • 1 ei
  • 5 eetlepels paneermeel
  • 50 g boter
  • 1 pakje satésaus
  • 500 g kant-en-klare bami

Instructies

  • Meng het gehakt met de gehaktkruiden, sambal, ei en paneermeel.
  • Rol kleine balletjes van het gehakt, ongeveer ter grootte van een walnoot.
  • Verhit de boter in een pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
  • Voeg een kopje water toe en laat de gehaktballetjes in ongeveer 10 minuten gaar worden.
  • Bereid ondertussen de satésaus volgens de instructies op de verpakking.
  • Leg de gehaktballetjes in de satésaus.
  • Verwarm de kant-en-klare bami in een ruime pan op hoog vuur, terwijl je het regelmatig
  • omschept.
  • Serveer de gehaktballetjes in satésaus apart bij de bami.

Notities / Tips / Wijnadvies

Optioneel: Serveer met kroepoek, atjar en andere bijgerechten naar keuze.
Geniet van deze smakelijke bami met gehaktballetjes en satésaus, een heerlijk gerecht met
een Chinese touch!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst China