Bananen- en Notenwhiskeycake met Gembersiroopkoffie
Geniet van deze heerlijke combinatie van cake en koffie!
Ingrediënten
Voor de bananen & noten whisky-cake:
- 150 gram boter
- 180 gram rietsuiker
- 3 eieren
- 3 rijpe bananen
- 100 gram zure room
- 1 theelepel bakpoeder
- ½ theelepel zout
- 300 gram bloem
- 50 gram havermout
- 100 gram Noten naar keuze
Voor het glazuur:
- 50 gram boter
- 50 gram poedersuiker
- 100 ml whisky
Voor de koffie:
- 3 ml melk
- 1 theelepel gembersiroop
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakevorm in met een klontje boter.
- Meng in een kom de boter en rietsuiker en voeg al mengend de eieren toe.
- Voeg vervolgens de bananen, noten, zure room, bakpoeder, zout, havermout en bloem toe aan de kom en meng alles goed door elkaar.
- Giet het beslag in de cakevorm en bak het ongeveer 40 minuten in de oven op 180°C.
- Controleer of de cake gaar is door een mes in het midden te steken.
- Als het er schoon uitkomt, is de cake gaar.
- Maak het cakeglazuur door boter, poedersuiker en whisky in een kom te mengen en deze 10 seconden te verwarmen in de magnetron.
- Giet het glazuur over de cake en laat de cake even afkoelen.
- Zet een espresso-kopje onder uw Nespresso machine en zet een espresso van de Indriya van India koffie.
- Schenk daarna de gembersiroop en het melkschuim over de koffie.
- Serveer de koffie direct met de bananen- en notenwhiskeycake.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze cake past goed bij een glas rode wijn, zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon, die de rijke smaken van de cake aanvullen.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 8 g | Vet: 30 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 30 g