Bananencake van Onbekende Auteur

Porties: 1 cake
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 75 gram boter
  • boter voor de vorm
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • mespunt zout desgewenst 1 flinke theelepel
  • gemberpoeder
  • 2 eieren
  • 1 grote rijpe banaan
  • 3 eetlepel(s) geraspte kokos
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepel(s) melk
  • poedersuiker om te bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bestrijk de vorm met boter en bekleed de bodem en de lange kanten met een velletje bakpapier om het storten te vergemakkelijken.
  • Klop de boter, de suiker, het zout en desgewenst het gemberpoeder met de mixer of in de foodprocessor tot een licht en luchtig mengsel.
  • Meng er een voor een de eieren door.
  • Prak de gepelde banaan met de kokos fijn met een vork en meng door het botermengsel.
  • Spatel er de gezeefde bloem en de melk door.
  • Schep het beslag in de vorm en laat de cake in 1 uur tot 75 minuten gaar en goudbruin bakken.
  • Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen en stort hem op een rooster om verder af te koelen.
  • Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Fruit