Bananenpuree met Chocomousse

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 2 dl champagne of schuimwijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 eieren
  • 180 g suiker
  • 250 g fondant chocolade
  • ½ l room
  • Kokosschilfers

Instructies

  • Schil de bananen en snijd ze in grote stukken.
  • Doe de bananen samen met de champagne en 2 eetlepels suiker in een pannetje.
  • Laat een half uur inkoken en mix alles tot een gladde mousse.
  • Verdeel dit mengsel over kommetjes en laat het een beetje afkoelen.
  • Verwarm de eieren samen met de suiker in een pannetje.
  • Smelt de fondant chocolade en voeg deze toe aan het eimengsel.
  • Klop de room en voeg deze voorzichtig toe aan het chocolademengsel.
  • Vul de kommetjes met bananenpuree verder aan met de chocolademousse.
  • Strooi kokosschilfers eroverheen en zet de kommetjes enkele uren in de koelkast.
  • Geniet van deze heerlijke combinatie van bananenpuree en chocomousse uit België!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht
Land van herkomst België