Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bananenpuree met Chocomousse
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
bananen
▢
2
dl
champagne of schuimwijn
▢
2
eetlepels
suiker
▢
3
eieren
▢
180
g
suiker
▢
250
g
fondant chocolade
▢
½
l
room
▢
Kokosschilfers
Instructies
Schil de bananen en snijd ze in grote stukken.
Doe de bananen samen met de champagne en 2 eetlepels suiker in een pannetje.
Laat een half uur inkoken en mix alles tot een gladde mousse.
Verdeel dit mengsel over kommetjes en laat het een beetje afkoelen.
Verwarm de eieren samen met de suiker in een pannetje.
Smelt de fondant chocolade en voeg deze toe aan het eimengsel.
Klop de room en voeg deze voorzichtig toe aan het chocolademengsel.
Vul de kommetjes met bananenpuree verder aan met de chocolademousse.
Strooi kokosschilfers eroverheen en zet de kommetjes enkele uren in de koelkast.
Geniet van deze heerlijke combinatie van bananenpuree en chocomousse uit België!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Nagerecht
Land van herkomst
België