Basilicumsaus van Allerhande
Allerhande 2006
Ingrediënten
- 15 g verse basilicum
- 200 ml slagroom
- 1 theelepel honing
- 150 g zachte geitenkaas verbrokkeld
- 1 theelepel maïzena
Instructies
- Neem de blaadjes van de basilicum en snijd ze fijn.
- Verwarm in een pannetje met een dikke bodem op laag vuur de slagroom, honing en
- geitenkaas tot de geitenkaas is gesmolten.
- Breng op smaak met een klein beetje zout en versgemalen (witte) peper.
- Meng de maïzena met 1 eetlepel water.
- Voeg de maïzena toe aan de saus.
- Breng de saus aan de kook en laat 1 minuut doorkoken.
- Pureer tweederde van de saus met de fijngesneden basilicum in de blender.
- Laat zowel de witte als de groene saus afkoelen.
- Schenk de groene saus in een sauskom.
- Schenk de witte saus er in het midden bij en maak een draaibeweging, zodat er een witte
- cirkel in het groen ontstaat.
- Lekker bij een paddenstoelentaartje of andere vegetarische gerechten.
Notities / Tips / Wijnadvies
De saus is zowel warm als koud heerlijk.