Basilicumsaus van Allerhande

Allerhande 2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 15 g verse basilicum
  • 200 ml slagroom
  • 1 theelepel honing
  • 150 g zachte geitenkaas verbrokkeld
  • 1 theelepel maïzena

Instructies

  • Neem de blaadjes van de basilicum en snijd ze fijn.
  • Verwarm in een pannetje met een dikke bodem op laag vuur de slagroom, honing en
  • geitenkaas tot de geitenkaas is gesmolten.
  • Breng op smaak met een klein beetje zout en versgemalen (witte) peper.
  • Meng de maïzena met 1 eetlepel water.
  • Voeg de maïzena toe aan de saus.
  • Breng de saus aan de kook en laat 1 minuut doorkoken.
  • Pureer tweederde van de saus met de fijngesneden basilicum in de blender.
  • Laat zowel de witte als de groene saus afkoelen.
  • Schenk de groene saus in een sauskom.
  • Schenk de witte saus er in het midden bij en maak een draaibeweging, zodat er een witte
  • cirkel in het groen ontstaat.
  • Lekker bij een paddenstoelentaartje of andere vegetarische gerechten.

Notities / Tips / Wijnadvies

De saus is zowel warm als koud heerlijk.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus
Extra aanwijzing Snel te maken