Basisrecept mosselen 2
Boodschappen 8-2005
Equipment
Ingrediënten
- 2 uien in ringen gesneden
- 2 laurierblaadjes
- 2 preien in ringen gesneden
- 1 wortel in plakken gesneden
- ½ bos(jes) selderie
- ½ bos(jes) peterselie
- peper uit de molen
- een flinke scheut witte wijn (Muscadeof bier
- 4 kg mosselen
Instructies
- Leg in een mosselpan een laagje van bovengenoemde groente, strooi er (versgemalepeper over en schenk er de wijn bij.
- Vul de pan met een gedeelte van de mosselen.
- Kook deze onder geregeld omschudden tot alle mosselen openstaan.
- Schep de mosselen uit de pan in een vergiet en houd ze warm.
- Leg er een tweede portie mosselen in.
- Ga door tot alle mosselen gekookt zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de gekookte mosselen met frietjes of stokbrood en geef er een paar sausjes bij. Kant-en-klare of deze klassieke zelfgemaakte: roer een sausje van mosterd, azijn en iets van het kookvocht van de mosselen. Schenk er wat van in 4 kommetjes en zet er één bij elk bord. Dompel de van hun schelp ontdane mosselen stuk voor stuk in het sausje.