Basisrecept verse tomatensoep
Allerhande 2004
Ingrediënten
Instructies
- Tomaten ontvellen en in stukjes snijden.
- In hapjespan olie verhitten en sjalotten met knoflook 3 minuten zachtjes fruiten.
- Tomatenstukjes en suiker toevoegen, nog 4 minuten bakken.
- Wat peper erboven malen.
- Blaadjes oregano van takjes plukken en 1 eetlepel oregano door tomatensaus mengen.
- Wijn en warme bouillon toevoegen en aan de kook brengen.
- Vuur laag draaien en soep nog 30 minuten zachtjes laten koken.
- Af en toe roeren.
- Soep op smaak brengen met zout en peper, over vier diepe borden of kommen verdelen.
- Rest van oregano over soep strooien. Lekker met boerenbrood en grofgeraspte pittige kaas (bijv. grana padano).
Notities / Tips / Wijnadvies
Basisrecept tomatensaus:
Laat de bouillon in bovenstaand recept achterwege en gebruik maar 100 ml rode wijn.
Laat de tomaten 10-15 minuten sudderen, tot een dikke saus ontstaat.
Schep de saus over dunne plakken gesneden entrecôte of biefstuk.
Laat de bouillon in bovenstaand recept achterwege en gebruik maar 100 ml rode wijn.
Laat de tomaten 10-15 minuten sudderen, tot een dikke saus ontstaat.
Schep de saus over dunne plakken gesneden entrecôte of biefstuk.