Basisrecept verse tomatensoep

Allerhande 2004
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g romatomaten of trostomaten zeer rijp
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel suiker
  • versgemalen zwarte peper
  • verse oregano uit zakje Italiaanse kruidenmix à 20 g
  • 250 ml rode wijn
  • 500 ml groentebouillon van tablet

Instructies

  • Tomaten ontvellen en in stukjes snijden.
  • In hapjespan olie verhitten en sjalotten met knoflook 3 minuten zachtjes fruiten.
  • Tomatenstukjes en suiker toevoegen, nog 4 minuten bakken.
  • Wat peper erboven malen.
  • Blaadjes oregano van takjes plukken en 1 eetlepel oregano door tomatensaus mengen.
  • Wijn en warme bouillon toevoegen en aan de kook brengen.
  • Vuur laag draaien en soep nog 30 minuten zachtjes laten koken.
  • Af en toe roeren.
  • Soep op smaak brengen met zout en peper, over vier diepe borden of kommen verdelen.
  • Rest van oregano over soep strooien. Lekker met boerenbrood en grofgeraspte pittige kaas (bijv. grana padano).

Notities / Tips / Wijnadvies

Basisrecept tomatensaus:
Laat de bouillon in bovenstaand recept achterwege en gebruik maar 100 ml rode wijn.
Laat de tomaten 10-15 minuten sudderen, tot een dikke saus ontstaat.
Schep de saus over dunne plakken gesneden entrecôte of biefstuk.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch