Basisrecept voor Taartdeeg

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
rusttijd 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 75 gram basterdsuiker
  • 125 gram boter
  • 1 ei
  • 2 eetlepels melk

Instructies

  • Meng in een kom de bloem, basterdsuiker en een snufje zout.
  • Snijd de boter in blokjes en voeg deze toe aan de kom met bloem.
  • Gebruik twee messen om de boter door de bloem te snijden, totdat het mengsel een kruimelige textuur heeft.
  • Voeg het ei en de melk toe aan het mengsel en kneed met koele handen snel tot een samenhangend deeg.
  • Vorm een bal van het deeg en verpak deze in plasticfolie.
  • Laat het deeg minstens 1 uur rusten in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Indien gewenst, kan het deeg worden ingevroren voor later gebruik.

Wijnadvies:

Dit taartdeeg is veelzijdig en kan worden gebruikt voor zowel zoete als hartige taarten. Voor een zoete taart zoals appeltaart past een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling goed. Voor hartige taarten, zoals quiche, zou een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Gris perfect zijn.

Voedingswaarden

Calories: 475 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 7 g | Vet: 25 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Gebak / Taart