Basoh

Basoh

gekruiden gehakt in koolvladeren
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg gehakt hoh
  • 1 theelepel laos
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel ve-tsin
  • 2 eieren geklutst
  • peper
  • ½ kopje pindakaas
  • kopje azijn
  • 1 theelepel djahé
  • sambal
  • zout
  • koolbladeren hele
  • suiker

Instructies

  • Gehakt vermengen met de ingrediënten, balletjes maken en in een koolblad verpakken.
  • Deze dan dichtmaken met een cocktailprikker en gaar stomen.
  • Alle ingrediënten met wat water vermengen en op een vuurtje heet maken.
  • Intussen is de basoh gaar en wordt die uit de stomer gehaald.
  • Op een schaal doen en overgieten met de saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Indonesië