Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- kerstvormpjes 150 ml inhoud
Ingrediënten
- 16 g gelatine
- 400 ml slagroom
- 30 g suiker
- 300 ml passievruchtensap
- 100 ml sinaasappelsap
- muntblaadjes
- 1 blik lychees
- 100 ml rozensiroop
- 2 eetlepel(s) gembernat
- sap van 1 citroen
- 200 g bosbessen
Instructies
- Vet de kerstvormpjes van 150 ml inhoud in met neutraal smakende olie en zet ze omgekeerd neer.
- Week de gelatineblaadjes in ruim koud water.
- Klop de slagroom met de suiker lobbig.
- Zeef als u vers passievruchtensap gebruikt de helft van de pitjes eruit.
- Breng het sinaasappelsap tot tegen de kook aan, neem de pan van het vuur.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze al roerend op in het sinaasappelsap.
- Roer het passievruchtensap erdoor en zet de pan in een bak ijswater zodat het sap geleiachtig kan worden.
- Spatel de slagroom door het geleiachtige passievruchtensap. Verdeel de pudding over de vormpjes en laat ze opstijven.
- Breng voor de compote het sap van de lychees met rozensiroop, gembernat en citroensap aan de kook.
- Doe de lychees erin en houd de saus op laag vuur 5 minuten tegen de kook.
- Voeg de bessen toe en laat ze 1 minuut meekoken.
- Neem de pan van het vuur en zet de saus koud; roer af en toe.
- Maak de bavarois rondom los van de rand en stort de vormpjes op dessertbordjes.
- Verdeel de compote rondom en garneer met kerstschuimpjes of chocoladehulstblaadjes en een takje munt.
Notities / Tips / Wijnadvies
De pitjes van de passievruchten geven de bavarois een apart uiterlijk