Be Siap Mesisit
Gemarineerde kip met kemirinootjes
Ingrediënten
Instructies
- Maak de kip schoon en snijd deze aan de buikzijde doormidden over de lengte.
- Maak de rawits schoon.
- Pel de sjalotten en de knoflook.
- Schil de kencur, de laos en de kunyit.
- Knip het bovenste deel van de sereh en knip de stengel in kleine stukjes.
- Maak in de cobek of de blender een pasta van dit alles met de kemirinootjes en de palmsuiker.
- Verhit de olie in de wajan en fruit de pasta met de daun salam.
- Laat hem afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden C.
- Wrijf de kip van binnen en van buiten in met de pasta.
- Leg haar op een rooster en schuif deze boven een braadslee in de oven.
- Rooster de kip in circa 1 uur gaar; keer haar regelmatig.
- Verwijder het kippevel, neem het vlees van het karkas en snijd het in fijne reepjes.
- Pel voor de saus de sjalotjes en de knoflook, maak de lomboks schoon; snijd ze fijn.
- Maak de trasi fijn en snijd de tomaat in smalle partjes.
- Verhit een beetje olie in de wajan en fruit alles circa 5 minuten.
- Vermeng het kippenvlees met de resterende marinade, de saus en het limoensap en voeg zout naar smaak toe.