Warning: Invalid Jetpack option name: edit_links_calypso_redirect in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/jetpack-social/jetpack_vendor/automattic/jetpack-connection/legacy/class-jetpack-options.php on line 233
Be Siap Mesisit-Receptenplein.nl

Be Siap Mesisit

Gemarineerde kip met kemirinootjes
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kip
  • 10 rawits
  • 7 sjalot
  • cm kencur
  • 4 cm laos
  • 8 cm koenjit
  • 2 stengels sereh
  • 8 kemiri noten
  • 3 eetlepels rietsuiker
  • 3 eetlepels olie
  • 3 blaadjes daun salam
  • zout naar smaak
  • 5 sjalot
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 lombok
  • 1 tomaten
  • 1 theelepels trassi
  • 2 theelepels limoen sap

Instructies

  • Maak de kip schoon en snijd deze aan de buikzijde doormidden over de lengte.
  • Maak de rawits schoon.
  • Pel de sjalotten en de knoflook.
  • Schil de kencur, de laos en de kunyit.
  • Knip het bovenste deel van de sereh en knip de stengel in kleine stukjes.
  • Maak in de cobek of de blender een pasta van dit alles met de kemirinootjes en de palmsuiker.
  • Verhit de olie in de wajan en fruit de pasta met de daun salam.
  • Laat hem afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  • Wrijf de kip van binnen en van buiten in met de pasta.
  • Leg haar op een rooster en schuif deze boven een braadslee in de oven.
  • Rooster de kip in circa 1 uur gaar; keer haar regelmatig.
  • Verwijder het kippevel, neem het vlees van het karkas en snijd het in fijne reepjes.
  • Pel voor de saus de sjalotjes en de knoflook, maak de lomboks schoon; snijd ze fijn.
  • Maak de trasi fijn en snijd de tomaat in smalle partjes.
  • Verhit een beetje olie in de wajan en fruit alles circa 5 minuten.
  • Vermeng het kippenvlees met de resterende marinade, de saus en het limoensap en voeg zout naar smaak toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip / Noten
Land van herkomst Indonesië